به گزارش پایگاه خبری رب به نقل از ایرنا؛ دکتر رضوان حکیمزاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش در گردهمایی سفیران آموزش و رابطان دانشآموزان دیرآموز مدارس ابتدایی استان همدان گفت: سیاست اصلی این معاونت، خودداری از جداسازی آموزشی دانشآموزان دیرآموز از دانش آموزان عادی است؛ با این وجود در محیطهای آموزشی فراگیر و تلفیقی، تفاوتهای فردی دانش آموزان نادیده گرفته نمیشود.
حکیمزاده ادامه داد: قرارگرفتن دانشآموزان در فضای مدرسه در کنار هم، کار بسیار ارزشمندی است اما این تصور که هدف آموزش فراگیر، نادیدهگرفتن تفاوتهای فردی و داشتن انتظار یکسان از دانشآموزان است به همه دانشآموزان لطمه می زند؛ لذا باید انتظارات را از یادگیری دانشآموزان دیرآموز تعدیل کرد.
وی اضافه کرد: برنامه درسی دانشآموزان در طرح تلفیقی باید منعطف و شامل فرصتهای یادگیری مشترک و یادگیری اختصاصی باشد و در این صورت دانشآموز دیرآموز در معرض تجربه ناکامیهای مکرر قرار نمیگیرد و انتظارات غیرواقعبینانه والدین این دانشآموزان کاهش مییابد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزشوپرورش با تأکید بر اینکه باید در برنامه درسی دانشآموزان دیرآموز تجدیدنظر اساسی شود، بیان کرد: اگر در مدارس به کودکان با نیازهای خاص فرصت داده شود که مهارتهای اصلی و تعامل انسانی را در کنار دیگر دانشآموزان فرا گیرند و قسمتهایی از موضوعات درسی را که تواناییاش را دارند بیاموزند، خدمت بزرگی به این افراد کردهایم.
حکیمزاده اظهار داشت: دانشآموزان دیر آموز ممکن است مطالب آموزشی را دیر فرا بگیرند اما بنمایههای نگاه، عطوفت و خشم معلمان را در بعد احساسی بسیار سریع درمییابند؛ لذا پیامی که از رفتار معلمان و والدین به این دانشآموزان منتقل می شود در روند رشد آنها بسیار تاثیرگذار است.
وی بر اهمیت نقش خانوادهها در موفقیت طرح فراگیر تأکید کرد و گفت: باید انتظارات خانوادههای فرزندانی که در طرح فراگیر شرکت میکنند را تعدیل کرد تا دست به مقایسه نزنند و معاونت آموزش ابتدایی سعی دارد از طریق سفیران آموزش، نگاه جامعه را به دانشآموزان دیرآموز تغییر دهد و از برچسبزدن به این کودکان پیشگیری کند.
نظرات کاربران
دیدگاهی ثبت نشده است.
نظر دهید