پایگاه خبری رب، کتاب اخلاق حرفهای در برنامهریزان درسی از سوی انتشارات آوای نور در ۱۶۰ صفحه چاپ شد.
دکتر امیرحسین مهدیزاده، استادیار برنامهریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلامشهر و اکرم میرکمالاردستانی، کارشناس ارشد برنامهریزی آموزشی و دکتر شاهید مظفریبمی، دکترای مدیریت استراتژیک و کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی این کتاب را نوشتهاند.
بخشی از معرفی کتاب را میخوانید:
اخلاق حرفهای یکی از مسائل اساسی همه جوامع بشری است. هر جامعهای نیازمند آن است تا ویژگیهای اخلاق حرفهای مانند دلبستگی به کار، روحیه مشارکت و اعتماد، ایجاد تعامل با یکدیگر و غیره را تعریف، و برای تحقق آن فرهنگسازی کند.
لذا یکی از عمدهترین دغدغههای برنامهریزان درسی مباحث مربوط به حوزه اخلاقی است تا آنها با حس مسئولیت و تعهد کامل به مسائل جامعه و حرفه خود بپردازند و اصول اخلاقی حاکم بر شغل و حرفه خود را رعایت کنند.
در پیشگفتار کتاب آمده است:
اخلاق حرفهای یکی از مسائل اساسی همه جوامع بشری است. هر جامعهای نیازمند آن است تا ویژگیهای اخلاق حرفهای مانند دلبستگی به کار، روحیه و مشارکت و اعتماد، ایجاد تعامل با یکدیگر و غیره را تعریف، و برای تحقق آن فرهنگسازی کند. امروزه بسیاری از کشورها به این بلوغ فکری رسیدهاند که بیاعتنایی به مسائل اخلاقی و فرار از مسئولیتها و تعهدات اجتماعی به از بین رفتن موسسه و سازمان میانجامد. به همین دلیل بسیاری از موسسات و سازمانهای موفق، برای تدوین استراتژی اخلاقی احساس نیاز کرده و به این باور رسیدهاند که باید در سازمان یک فرهنگ مبتنی بر اخلاق رسوخ کند. از این رو کوشیدهاند به تحقیقات دربارۀ اخلاق حرفهای جایگاه ویژهای بدهند. لذا یکی از عمدهترین دغدغههای برنامهریزان درسی مباحث مربوط به حوزۀ اخلاقی است تا آنها با حس مسئولیت و تعهد کامل به مسائل جامعه و حرفه خود بپردازند و اصول اخلاقی حاکم بر شغل و حرفه خود را رعایت کنند. اساسا برنامهریزان درسی با بکارگیری اخلاق حرفهای میتوانند باعث ارتقا این حرفه شوند. بر این اساس رویکرد کتاب حاضر، گردآوری مباحث مربوط به اخلاق حرفهای در برنامهریزان درسی است که تدوین آن در پنج فصل به شرح زیر صورت گرفته است:
فصل اول: در این فصل به تعاریفی از اخلاق، کاربردها و فواید آن، مسلکهای اخلاقی، انواع و اقسام اخلاق، حوزههای معرفتی اخلاق و.. پرداخته شده است.
فصل دوم: دیدگاههای نظری به اخلاق از دیدگاه مکاتب اسلام، افلاطون، ارسطو، کانت، نیچه،کلبرگ و سایر اندیشمندان حوزۀ اخلاق مطرح شده است.
فصل سوم: به اخلاق حرفهای اختصاص داده شده و برای این امر، به تعریف اخلاق حرفهای، هدف آن، ضرورت تدوین و اعلام اصول اخلاق حرفهای، مزایای ناشی از رشد اخلاق حرفهای، مزایای ناشی از رشد اخلاق حرفهای، عوامل تأثیرگذار بر ضعف اخلاق حرفهای و مطلبی از این دست پرداخته شده است.
فصل چهارم: به بررسی اخلاق حرفهای در برنامهریزان درسی پرداخته شده است. ابتدا در این فصل، برنامهریزی درسی تعریف شده، ویژگیهای برنامه درسی مطرح شده است و سپس مطالبی با عناوین ویژگیهای برنامهریزی درسی دارای اخلاق حرفهای، تدوین محتوا در برنامه درسی اخلاق مدار، اخلاق در برنامههای آموزشی و استانداردهای تدریس، چگونگی تلفیق اخلاق در برنامه درسی و مولفههای اخلاق حرفهای برای معلمان و اساتید و برنامه ریزان درسی مطرح شده است.
فصل پنجم: اخلاق حرفهای در سازمان و مدیریت آموزشی بررسی شده است و برای این امر ابتدا به تعاریفی از سازمان، مدیریت، مدیریت آموزشی، اهداف، کارکرد و مهارتهای مدیران آموزشی و سپس مطالبی پیرامون ارزشهای اخلاقی در سازمان، عوامل تأثیرگذار بر رفتار اخلاقی کارکنان، جو اخلاقی در سازمان، اخلاق حرفهای در مدیریت آموزشی و آموزش عالی، رفتارهای مبتنی بر اخلاقگرایی حرفهای در مدیران و.. پرداخته شده است.
در ادامه به فهرست مطالب کتاب اشاره میشود:
فصل اول: اخلاق؛
فصل دوم: دیدگاههای نظری به اخلاق؛
فصل سوم: اخلاق حرفهای؛
فصل چهارم: اخلاق حرفهای در برنامهریزان درسیِ؛
فصل پنجم: اخلاق حرفهای در سازمان و مدیریت آموزشی.
نظرات کاربران
دیدگاهی ثبت نشده است.
نظر دهید