به گزارش پایگاه خبری رب، ریحانه شهابی رابری، ۱۴بهمن۱۳۹۷، دانشجوی کارشناسی ارشد رشتۀ تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش دانشگاه تربیت مدرس از پایاننامۀ تبیین و بررسی مؤلفههای تربیت اجتماعی از منظر رویکرد پدیدارشناسی با نگاهی به آراء آلفرد شوتس دفاع میکند.
دکتر سیّد مهدی سجادی راهنمای این پژوهش و دکتر رمضان برخورداری مشاور آن است.
گفتنی است جلسۀ دفاع شهابی رابری، ساعت ۱۵ تا ۱۷ در دانشکدۀ علوم انسانی دانشگاه تربیت مدرس برگزار میشود.
وی در چکیدۀ پایاننامۀ خود مینویسد:
تربیت اجتماعی به دلیل اهمیت آن در شکلگیری رفتارهای اجتماعی، همواره مورد توجه همۀ صاحبنظران تعلیم و تربیت و همچنین جامعهشناسان و روانشناسان اجتماعی بوده است. بدیهی است که تربیت اجتماعی را نمیتوان جدا از بستر و زمینۀ آن یعنی جامعه، مورد بررسی قرار داد. اهمیت زیاد تربیت اجتماعی، مستلزم آن است مبنایی برای تربیت اجتماعی مطرح کنیم که در آن ارتباطات میان افراد، به گونهای باشد که مهارتهای لازم را برای ورود به جامعه بشری پیدا کنند. در همین راستا هدف پژوهش حاضر، تبیین و بررسی مولفههای تربیت اجتماعی از منظر رویکرد پدیدارشناسی با نگاهی به آراء آلفرد شوتس میباشد.
پژوهش پیش رو به دنبال یافتن پاسخی به این سوالات میباشد که: چه تبیینی از حیثیت اجتماعی انسان از منظر آلفرد شوتس میتوان ارائه کرد؟ دلالتهای رویکرد پدیدارشناختی آلفرد شوتس به حیثیت اجتماعی انسان برای تربیت اجتماعی کدامند؟
نتایج تحقیق حاکی از این است که، انسان در زیست جهان به دنیا میآید، با دیگری ارتباط برقرا میکند و در این ارتباط باید دارای آگاهی و عقلانیت باشد تا بتواند هم چنانکه با جامعه حرکت میکند، فردیت خود را نیز حفظ کند. و در این راستا پیشنهاد میشود تغییراتی در آموزش و پرورش ایجاد کنیم که در آن روابط بین معلمان و دانشآموزان به گونهای باشد که به عقلانیت در ارتباطات و پرورش روحیه خلاق و نقاد، آزادی در ابراز بیان افراد منجر شود.
نظرات کاربران
دیدگاهی ثبت نشده است.
نظر دهید